23948sdkhjf

Infracontrol tecknar betydande avtal med Trafikverket

Kontraktet omfattar fortsatt utbyggnad och utveckling av övervakningssystem för att skydda vägar och vägtunnlar.
– Det här handlar om att se till att pumpar och reningsanläggningar som skyddar våra vägar och vår miljö fungerar som dom ska. Det är något vi på Infracontrol verkligen brinner för. Den här typen av system är vår specialitet och vi ser nu fram emot ett bra och långsiktigt samarbete med Trafikverket även inom detta område, säger Johan Höglund, VD för Infracontrol, i ett pressmeddelande.

Trafikverket har som väghållare ansvaret för trafiksäkerheten och miljöpåverkan för det statliga vägnätet, Därför finns ett stort antal pumpanläggningar där vatten tas om hand och renas vid behov. Med hjälp av NAVA, som övervakningssystemet heter, övervakas dessa installationer för att säkerställa att de fungerar som de ska.

Betydelsefullt avtal
Avtalet avser leverans av förebyggande underhåll, avhjälpande underhåll, förvaltning samt utveckling av det befintliga NAVA-systemet i Göteborg och Stockholm, vilket omfattar cirka 150 VA-anläggningar. Till detta kommer leverans av cirka 100 lokala styr- och larmenheter för de anläggningar som ännu inte är anslutna till systemet.

Infracontrol har arbetat med den här typen av driftövervakningssystem sedan verksamheten startade för över 20 år sedan och det är mycket betydelsefullt att man nu skrivit ett långvarigt avtal med Trafikverket som har ett så stort antal anläggningar över hela Sverige.

– Avtalet är på tre år, med option på ytterligare 2 + 1 år, så vi ser fram emot ett långt och gott samarbete med Trafikverket, säger Johan Höglund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.266