23948sdkhjf

En av GöteborgsLokalers största investeringar klar

Efter cirka 40 miljoner kronor och omfattande ombyggnad står det nya polishuset vid Hjällbo Lillgata färdigt.
Det nya polishuset är en ombyggnad av en fastighet där Stadsdelsförvaltningen, SDF Angered, sedan tidigare har sin verksamhet. Syftet är att Polisen, med sin verksamhet i Nordöstra Göteborg, ska komma närmare Stadsdelsförvaltningen och socialkontor och därmed skapa förutsättningar för ett nära samarbete mellan socialtjänst och polis.

Med gemensam reception och fysisk närhet mellan de sociala verksamheterna är förhoppningen att detta ska leda till att samhället kan erbjuda tidig stöttning till personer som behöver hjälp.

Hög säkerhet kring projektet
För att Polisen ska kunna driva sin verksamhet i fastigheten har viss anpassning av lokalerna varit nödvändig, bland annat har det byggts förhörsrum, omklädningsrum och förrådsutrymmen.

– Det har varit en speciellt att bygga för Polisen, bland annat på grund av den höga säkerheten som krävs, exempelvis måste alla entreprenörer vara säkerhetsgodkända, förklarar Catharina Sundberg, fastighetschef vid GöteborgsLokaler.

NCC har anlitats för ombyggnationen som uppgår till cirka 40 miljoner kronor och är en av GöteborgsLokalers största investeringar på senare år. Totalt hyr Polisen 3 264 kvadratmeter av GöteborgsLokaler.

Bygget har pågått sedan årsskiftet 2013/2014 och i februari i år invigdes lokalerna. I samband med flytten till Hjällbo avvecklas tidigare polishus i Kortedala och Angered.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094