23948sdkhjf

Flera nya uppdrag till Byggbolaget i Värmland

Två nya kvarter ska byggas i Örebro. Uppdragsgivare är Concent.
– Vi är mycket glada att vi fått förtroende att producera denna stora volym hyresbostäder ihop med Concent. Vår ambition är att utveckla vårt samarbete och att dessa två projekt blir starten för många, säger Lasse Vikström på Byggbolaget i Värmland AB, i ett pressmeddelande.

Båda projekten ska byggas i Sörby i centrala Örebro, Kv Kumminen med 186 hyresrätter och Kv Purjolöken som omfattar 82 hyresrätter. Det totala ordervärdet uppgår till 303 MSEK.

För unga
Bristen på hyresrätter i Örebro är stor och i hälften av länets kommuner råder brist på bostäder för ungdomar. Detta beroende på att det byggs för få små, billiga bostäder, skriver Länsstyrelsen i en rapport från 2014.

– Örebro ligger oss varmt om hjärtat och vi är glada över att få hjälpa till att minska bostadsbristen, säger Sara Johansson, fastighetsutvecklare på Concent.

Hyresrätterna blir små och smarta och varierar mellan 1 rum och kök till 3 rum och kök, med fokus på låg energiförbrukning, hållbarhet och funktion framför yta. Sörby är en expansiv stadsdel i centrala Örebro och ligger på promenadavstånd till både centrum och universitetet.

Byggstart planeras till andra kvartalet 2015 för både Kumminen och Purjolöken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11