23948sdkhjf

Stavdal förvärvar och blir helhetsleverantör i Karlstad

Stavdal har tecknat avtal om att köpa Hyr City i Karlstad AB. Genom affären stärker Stavdal sin position som en av de ledande aktörerna på den svenska uthyrningsmarknaden.
– Med Hyr City blir vi äntligen en helhetsleverantör i Karlstad med omnejd, säger Mikael Olsson, VD för Stavdal AB, i ett pressmeddelande.

Hyr City i Karlstad AB grundades 2005 av Gunnar Asp och hade första året en omsättning på ca 9 mkr. Idag, nästan exakt 10 år senare, omsätter bolaget cirka 26 mkr, har åtta anställda och leds av Richard Asp, son till grundaren Gunnar. Företaget vars främsta verksamhet har bestått av uthyrning av byggmaskiner, anläggningsmaskiner, bodar, containers och byggställningar, har även erbjudit tjänster såsom service av byggkranar och annan byggutrustning.

Stavdal är sedan tidigare etablerat med liftar på orten, men efter förvärvet kan man alltså erbjuda ett heltäckande produktutbud även i Karlstad. Bolaget Hyr City drivs vidare utan större förändringar och blir ett helägt dotterbolag till Stavdal.

– Med Stavdal i ryggen känner vi att vi blir en ännu starkare aktör och får chansen att utveckla oss ytterligare. I maj flyttar Hyr City och Stavdal in i nya toppmoderna lokaler vilket gör att vi verkligen har chansen att satsa för att växa ytterligare de närmaste åren, säger Richard Asp, VD för Hyr City.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078