23948sdkhjf

NCC bygger miljöskola i Oslo

NCC ska bygga en av Norges mest hållbara skolor åt Undervisningsbygg KF i Oslo. Brynsengfaret skola ska byggas som passivhus och den ambitiösa miljöprofilen gör bygget till ett referensprojekt för framtida skolor i Norge och i andra länder.
Skolan byggs som passivhus, men blir även ett pilotprojekt för standarden ”nästan nollenerginivå” (nNEB). Från och med 2018 är nNEB standard för offentliga byggnader i EU, och från 2021 är det standard för samtliga nybyggen.

– Det är mycket spännande att vara med och förverkliga Undervisningsbyggs ambitioner att bygga innovativa och hållbara skolbyggnader, säger Håkon Tjomsland, affärsområdeschef, NCC Construction Norway, i ett pressmeddelande.

Engagerar elever och personal
Brynsengfaret är en skola för årskurs 1–7 med en yta på 11 700 m2. Byggnaden kommer att utrustas med värmepumpar och i fasaden integreras solceller. I skolan kommer både elever och lärare att kunna följa elproduktionen och elanvändningen. Det ger projektet en ny och spännande pedagogisk dimension.

Byggarbetsplatsen kommer att följa NCC:s eget miljökoncept ”Grön byggarbetsplats”. Kraven är strängare än byggnormen och myndigheternas krav, exempelvis vad gäller energianvändning och avfallshantering.

Ordern för NCC är värd 270 MSEK. Byggstart beräknas ske under maj i år och skolan kommer att vara inflyttningsklar till skolstarten 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11