23948sdkhjf

Wihlborgs vinner markanvisningstävling i Lund

Wihlborgs Fastigheter har, tillsammans med FOJAB Arkitekter, vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Science Village Scandinavia, SVS.
– Vi på Wihlborgs är så klart väldigt stolta över att vårt bidrag har vunnit och att vi får vara med och utveckla den nya stadsdelen mellan forskningsanläggningarna ESS och MAX IV, säger Anders Jarl, VD för Wihlborgs Fastigheter AB, i ett pressmeddelande.

Under slutet av 2014 utlystes en markanvisningstävling för den första etappen av Science Village. Uppgiften bestod i att utforma en ikonbyggnad med en tydlig gestaltning. Byggnaden skall vara en mötesplats och inrymma hotell för forskare, restaurang och utställningar. I en separat byggnad placeras kontor och laboratorium.

Wihlborgs Fastigheter och fyra andra byggherrar/arkitekter utsågs att delta i tävlingen efter en prekvalificering. Wihlborgs har arbetat tillsammans med FOJAB Arkitekter med chefsarkitekt Greger Dahlström i spetsen och vårt gemensamma förslag ”SPACE ” har nu utsetts till vinnare.

För att utveckla området mellan ESS och MAX IV har Lunds Universitet, Lunds Stad och Region Skåne bildat exploateringsbolaget ”Science Village Scandinavia AB”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11