23948sdkhjf

Grontimij-chef: "Vi slår konkurrenterna genom att vara bäst"

Snabbväxande Sundbyberg planerar för upp till 4600 nya bostäder i Ursvik och Hallonbergen. Grontmij har anlitats inom ett flertal teknikområden och uppdragen för Sundbybergs Stad togs hem i tuffast tänkbara konkurrens.
– De här projektvinsterna bevisar vår styrka här i Stockholmsområdet inom samhällsbyggnad, säger Christian Ljungdahl, divisionschef Samhällsbyggnad på Grontmij, i ett pressmeddelande.

Ett av uppdragen som Grontmij tagit hem innefattar att detaljprojektera ett område i området Ursvik där 600 lägenheter ska byggas. Arbetet omfattar bland annat väg, VA och ledningssamordning. Grontmij fick uppdraget tack vare hög kvalitet och kompetens.

– Genom hårt arbete på många håll, och genom att vi levererat med hög kvalitet i många år så kan vi idag slå konkurrenterna så som vi vill: inte genom att vara billiga, utan genom att vara bäst, säger Per Englund, chef på Grontmijs enhet Väg och Trafik.

Projektet har påbörjats och arbetet utförs under hård tidspress.

Ytterligare uppdrag i Hallonbergen
Något sydöst om Ursvik finns den befintliga stadsdelen Hallonbergen som Sundbybergs Stad vill modernisera och förtäta. Grontmij ska sköta utredningen fram till framtagande av bygghandlingar. Det rör sig om ett helhetsåtagande som sträcker sig över flera år och omfattar väg, VA, ledningssamordning, datasamordning och inmätning. Totalt hoppas kommunen åstadkomma 3-4000 lägenheter i området.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078