23948sdkhjf

Tre frågor: "Så blev Grontmijs bidrag till Musikhjälpen"

I vintras auktionerade Grontmij ut två landskapsarkitekter till högstbjudande för att stödja P3:s Musikhjälpen i kampen mot HIV och AIDS. Nu är uppdraget klart och Building Supply ställer tre frågor till Fredrik Hast landskapsarkitekt som tillsammans med Marta Strand hjälpt en familj i Stockholm att utveckla sin trädgård.
Vad var arkitekternas uppdrag?
Vi besökte vinnaren av auktionen och fick ta del av hennes och familjens tankar och idéer om hur hon ville utveckla trädgården. Sedan tog vi fram två förslag som vi tillsammans med kunden plockade godbitarna ur och slog ihop det till ett färdigt förslag med en illustrerad plan som vi levererade 25 april. Planen kan familjen nu använda det som underlag för att förvandla sin drömbild till den trädgård de vill ha och förhoppningsvis njuta av den många år framöver.

Hur kom ni på idén?
Våra kollegor bidrog på ett liknande sätt för några år sedan när musikhjälpen utspelade sig i Malmö. Den här gången utspelade sig Musikhjälpen i Uppsala och det aktualiserade vårat deltagande eftersom det är i vår geografiska närhet. Vi tände på idén att kunna använda kunnandet i vår yrkesroll till att bidra till samhället på en annan nivå än vad vi gör till vardags i våra projekt. Det känns viktigt att bidra till en humanare värld när man får chansen till det.

Kommer ni delta i liknande projekt framöver?
Det hoppas jag, det finns gott om engagerade medarbetare på Grontmij och det var väldigt uppiggande att kunna bidraga till något gott samtidigt som vi hade en speciell och extra kul dag på jobbet tillsammans den vinnande familjen.

Artikeln är en del av vårt tema om Tre frågor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078