23948sdkhjf

Arcona bygger storstadshotell

På uppdrag av Stena Fastigheter Stockholm ska fastigheten Skansen 18 i Stockholm, som bland annat inrymmer hotellet Sergel Plaza, byggas om.
Arcona har tecknat avtal med Stena Fastigheter Stockholm om att bygga om fastigheten Skansen 18 som är belägen vid Brunkebergstorg i centrala Stockholm. Efter renoveringen kommer fastigheten inrymma ett nytt hotell med ca 420 rum och 2 300 kvadratmeter restaurang- och mötesyta. Utöver hotellet tillskapas 4 000 kvadratmeter butiksyta.

– I och med detta avtal har ännu ett viktigt steg i den pågående stadsutvecklingen av Brunkebergstorg passerats. Arcona har ett arbetssätt som stämmer mycket väl överens med hur vi vill samverka för att skapa ett attraktivt hotell och stora butiksytor mitt i city. Arcona blir därför en viktig part i utvecklingen av projektet, säger Nils Pers, vd på Stena Fastigheter Stockholm.

Samarbetet har redan påbörjats och projektet kommer att färdigställas och tas i bruk i etapper för att vara helt klart vid halvårsskiftet 2017. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094