23948sdkhjf

Så ska byggbranschen gå vidare efter #Metoo

"Vi vet att en del väljer bort bygg för att de upplever branschen som sexistisk och rasistisk. Det har vi helt enkelt inte råd med"
I höstas slog #Metoo-kampanjen ner som en bomb. Bransch efter bransch började rannsaka sig själva efter att kvinnor vittnat om sexuella övergrepp.

Byggbranschen var heller inte förskonad. Nu ska den rannsaka sig själv och hitta sätt att locka personer att jobba med bygg.

– Vi vet att en del väljer bort bygg för att de upplever branschen som sexistisk och rasistisk. Det har vi helt enkelt inte råd med, säger Byggnads projektledare Christer Carlsson, i ett pressmeddelande.

Och branschen har stora utmaningar. Fram till 2025 ska det byggas 700 000 bostäder. Målet går att nå men det finns ett pikärt problem – det saknas nämligen 40 000 byggnadsarbetare.

Den 14 februari samlas branschen genom en samverkanskonferens där man ska diskutera hur det lösas. Konferensen blir på Odenplan i Stockholm.

– Tolerans och acceptans står redan högt på agendan inom byggsektorn. På konferensen kommer vi att diskutera konkreta förslag på hur vi kan åstadkomma förändringar, säger Christer Carlsson, projektledare på Byggnads och konferensansvarig.

75 företrädare för arbetsgivare, byggnadsarbetare och civilsamhälle kommer att finnas på på plats, bland annat för att diskutera branschens egna #Metoo-upprop – #sistaspikenikistan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078