23948sdkhjf

Nu kan du se framtidens Mörby Centrum – i Lego

Modellen krävde 36 000 Lego-bitar.
Uppfräschningen av Mörby Centrum är i full gång. Området ska så väl byggas om som byggas ut. För att illustrera hur framtiden kommer att se ut, har Skandia tagit fram en 3,5 meter lång Lego-modell. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Modellen är byggd av Gabriel Bremler, professionell Lego-byggare på Bremlerbrick. För att bli så pricksäker som möjligt har man tagit hjälp av fasadritningar, renderade arkitektbilder och 3D-modeller. Resultatet finns att skåda på Skandia Fastigheters kontor i Mörby Centrum.

– Den kommer att visas flitigt för potentiella butiks- och kontorshyresgäster, som med hjälp av modellen får en realistisk, tredimensionell bild av hur centrumet kommer att se ut i framtiden, säger Håkan Larsson, centrumchef Mörby Centrum, i pressmeddelandet.

Modellen krävde 36 000 Lego-bitar och arbetet med den har pågått sedan november i fjol.

– Den största utmaningen var alla vinklar i projektet, samt att anpassa den stora modellen i flera mindre moduler för lättare hantering, säger Gabriel Bremler.

Det är inte första gången som Lego används i den här typen av sammanhang. 2013 byggde Skandia Fastigheter en modell av Sveavägen 44.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109