23948sdkhjf

Rekordstora byggplaner i Göteborg

Göteborgsregionen är en av Europas hetaste marknader på fastighetsmässan MIPIM. Fokus läggs på de rekordstora byggplanerna.
Totalt rör det sig om fem miljoner kvadratmeter som skall byggas mitt inne i centrala Göteborg. Det är Karlavagnstornet på Lindholmen, som tävlar om att bli Skandinaviens högsta byggnad, planerna runt Centralstationen och hela den stora Älvstadenmodellen. I montern på fastighetsmässan MIPIM i Cannes, visas tre stora modeller upp som tillsammans ger en god bild av omfattningen av de stora stadsbyggnadsprojekten

– Göteborgs citykärna fördubblas. Det ska ske på en relativt kort tid så Göteborg behöver internationella aktörer och investeringar för att vi ska kunna genomföra det på ett bra sätt, säger Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling, i ett pressmeddelande.

Även inom fastighetsaffärer händer det mycket i Göteborg. Under 2014 bytte kontor, bostäder och butikslokaler för 14 miljarder ägare, enligt en analys från konsultföretaget CBRE. Det är tre gånger som mycket som året före. En orsak till utvecklingen, som eldas på av internationella aktörer, är att efterfrågan på moderna kontorslokaler är så stor i förhållande till utbudet.

MIPIM
MIPIM pågår 10 – 13 mars i franska Cannes. Business Region Göteborg samordnar Göteborgsregionens deltagande, där 20 företag deltar och finansierar satsningen för 2015. På mässan visar regioner från hela världen upp sig för att locka till sig investeringar och etableringar. I fjol deltog 21 000 personer från 93 olika länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08