23948sdkhjf

300 bostäder och nytt resecentrum i Bålsta

Magnolia Bostad har vunnit markanvisningstävlingen för projektet.
– Vi är glada över att ha vunnit markanvisningstävlingen om Bålsta centrum. Genom att skapa en god boendemiljö vill vi bidra till Håbos fortsatta utveckling som en attraktiv, hållbar och modern kommun, säger Fredrik Lidjan, VD för Magnolia Bostad, i ett pressmeddelande.

Bålsta centrum står inför en omfattande omvandling, med ett nytt resecentrum och nya bostadskvarter i anslutning till det. Håbo kommun utlyste därför i höstas en markanvisningstävling avseende Etapp 1 av utvecklingen av Bålsta Centrum, där Magnolia Bostad utsetts till vinnare. Totalt ska 300 bostäder samt Bålstas nya moderna resecentrum byggas på en yta om 20 800 kvm.

Magnolia Bostads förslag, som tagits fram i samarbete med ETTELVA Arkitekter, siktar på att utveckla Bålsta centrum från pendlingsort till livfull småstad. Förslaget innehåller två nya storgårdskvarter med plats för butiker, uteserveringar och kontor i bottenplan och lamellhus som sträcker sig utmed Mälarbanan. Bostäderna kommer att bidra till en levande och varierad stadsmiljö som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093