23948sdkhjf

Akademiska hus satsar 400 miljoner på Campus Valla

Den nya studentbyggnaden ska bidra till ökad samverkan mellan akademi och samhälle men även samla servicefunktioner för studenter, universitetsförvaltningen och ett modernt bibliotek på en och samma plats.
Tillsammans med Linköpings universitet satsar Akademiska Hus cirka 400 miljoner kronor i ett nytt studenthus som blir campusområdets centrala nav. Det nya studenthuset blir först och främst en mötesplats mitt på campus som ska tillgodose studenternas behov av service och information.

Huset blir också en möjlighet för universitetet att för första gången samla universitetsförvaltning och fakultetskanslier, som i dagsläget är utspridda på sju olika ställen på Campus Valla och i Mjärdevi. Dessutom integreras ett modernt bibliotek i byggnaden, något som blir unikt för Linköpings universitet.

– Vi är glada över att Akademiska hus har tagit fram ett mycket spännande förslag till en rimlig kostnad. Det gör det möjligt för oss att satsa på inspirerande arbets- och studentmiljöer också på Campus Valla, säger Helen Dannetun, rektor vid Linköpings universitet, i ett pressmeddelande.

Byggstarten av det nya studenthuset är planerad till vintern 2016 med inflyttning vintern 2018. Huset är ritat av White Arkitekter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08