23948sdkhjf

Planerna för skyskrapa läggs ned

Protesterna mot den planerade skyskrapan i Gävle blev så starka att förslaget nu förväntas skrotas.
Ärendet för det 100 meter höga huset intill Folkets hus och Gamla Gefle ska behandlas på byggnads- och miljönämndens möte på onsdag, men allting pekar mot att planen kommer att läggas ned. Tjänstemännen på Samhällsbyggnad kommer att föreslå att politikerna tar beslut om att avbryta detaljplanarbetet och även nämndens ordförande Daniel Olsson, S, som förberett ärendet inför mötet, är inne på samma linje. Detta rapporterar Arbetarbladet.

Orsaken är ett stort antal protester som kommit in från bland annat boende och räddningstjänst mot förslaget att bygga ett 100 meter högt hus med 100 lägenheter, restaurang och spa så pass nära Gamla Gefle. Länsstyrelsen har också invändningar mot byggnationen och menar att det höga huset blir alldeles för dominant och skadar det riksintressanta området.

– Om byggherren fortfarande vill bygga bostäder blir det upp till honom att lämna in en ny ansökan men för ett lägre hus, säger Daniel Olsson, på Länsstyrelsen.

Ett arbete med att ta fram riktlinjer för höga hus pågår nu på orten för att det ska finnas vägledning för framtida landmärken på andra platser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143