23948sdkhjf

Skanska fortsätter att neka till kännedom om mutaffär

I ett pressmeddelande kommenterar tidigare styrelsemedlem Lars Pettersson och Skanskas huvudansvariga revisor påståendena.
Skanskas huvudansvariga revisor och medlem i Skanskas revisionskommitté Georg Pettersson från KPMG menar att han inte känt till oegentligheterna i den aktuella affären:

– Jag har inte informerats om några mutor eller misstänkta mutor i det tjeckiska projektet. Jag har heller inte tagit del av någon sådan information under något Revisionskommitté-möte, säger Georg Pettersson, vd och auktoriserad revisor vid KPMG och Skanskas huvudansvariga revisor.

I en intervju i Ekot säger tidigare styrelsemedlemmen Lars Pettersson att han känt till att det funnits uppgifter om etiska oegentligheter i Tjeckien. Lars Pettersson har aldrig suttit i Revisionskommittén och vill klarlägga att det aktuella projektet aldrig har diskuterats i Skanskas styrelse.

– Jag vill korrigera tidigare uppgift. Jag har inte hört talas om några misstankar om etiska överträdelser i det aktuella vägprojektet. Det jag tänkte på när jag svarade var en historia om oegentligheter i bokföringen som upptäcktes i Skanskas Tjeckiska betongenhet 2013. Den frågan utreddes noggrant, omfattande åtgärder vidtogs och det arbetet presenterades för styrelsen, säger Lars Pettersson, tidigare medlem i Skanskas styrelse.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109