23948sdkhjf

NCC i nytt innovationssamarbete på KTH

THINGS öppnar Sveriges första samarbetsplattform för innovativa start up-företag inom hårdvara. I THINGS partnernätverk ingår förutom NCC även bland annat Akademiska Hus, Assa Abloy, ABB och SEB.
– THINGS kreativa miljö kommer att bli en stor tillgång både för NCC och start up-företagen. Innovation är ett viktigt konkurrensmedel och med THINGS får vi en plattform för utbyte av idéer, som kan skapa lösningar på NCC:s utmaningar, och affärsmöjligheter för de nystartade företagen, säger Jan Byfors, CTO på NCC.

Ökad innovation
Den 26 mars öppnas dörrarna till THINGS , innovationshubben för start ups med fokus på tillväxtområden, som till exempel Internet of Things och 3D-skrivare. Tillsammans med partnerföretagen är målet bland annat att öka innovationsgraden i de svenska företagen.

– Skandinavisk design har ett internationellt anseende som snygg, funktionell och med en ren estetik. På THINGS sammanför vi teknik och design på ett svenskt sätt men för en internationell marknad – vi kopplar ihop några av de mest innovativa personerna och företagen i världen. I fotspåren av till exempel Electrolux, Ericsson och Hasselblad vårdar THINGS nästa generations framgångssagor inom teknik och hårdvara, säger Linda Krondahl, VD på THINGS.

I THINGS lokaler på KTH finns plats för cirka 30 företag. Förutom kontorsplatser finns även flera eventutrymmen, mötesrum och en egen verkstad med bland annat laserskärare och 3D-skrivare. Partnerföretagen kommer att arrangera möten, workshops och andra typer av samarbeten både med start up-företagen och med varandra, för att utbyta idéer över branschgränserna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11