23948sdkhjf

Tengbom skissar på nytt kvarter i Sundbyberg

I nära samarbete med Wallenstam och kommunen har ritningar för som mest 800 nya bostäder i nya Hallonbergen tagits fram.
Tengbom har under det senaste året arbetat med gestaltningen av de nya kvarteren i Hallonbergen i Sundbyberg. Den aktuella detaljplanen för fastigheten Freden Störe möjliggör en tät och levande miljö med bostaden i fokus. Fastigheten kan utvecklas med byggrätter för nyproduktion av 600–800 lägenheter samt cirka 37 000 kvadratmeter i befintliga byggnader.

– Den arkitektur vi skapar sätter alltid brukaren i fokus. Det vi skapar ska bidra till samhället och måste därför vara långsiktigt. Vi har utgått ifrån Hallonbergens befintliga kvaliteter och karaktär samtidigt som vi tänker nytt, inte minst när det gäller social hållbarhet, säger Marie-Louise Öberg, arkitekt på Tengbom, i ett pressmeddelande.

Fastigheten har ett attraktivt läge gränsande till den nya Arenastaden och expansiva områden som Stora Ursvik och Järvastaden, samt närhet till flera större natur- och rekreationsområden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078