23948sdkhjf

Purus byter namn

Nu renodlar koncernen bland sina varumärken och byter namn till BLS Industries.
Purusoncernen har en flervarumärkesstrategi, där varumärkena JAFO, Purus och Unidrain innehåller produkter som står i direkt konkurrens med varandra. Nu har bolaget beslutat sig för att renodla när det gäller varumärkesnamnen och tar bort ”Purus” hos moderbolaget och tillverkningsbolagen.

– Förändringen ska skapa en större tydlighet, både internt och externt och för våra kunder och leverantörer, säger Per A Svensson till Building Supply.

Namnbytet innebär att golvbrunnarna, toastolarna och förkromade kopparrören även i fortsättningen kommer att säljas under namnen Purus, Jafo, Unidrain och Joti. Däremot kommer de industriella enheterna, som till exempel fabriker och logistikenheter att gå under namnet BLS Industries.

”Från centralt håll vill vi supporta våra marknadsorganisationer och varumärken på ett professionellt och rättvist sätt och inte favorisera den ene framför den andre. Vi ska konkurrera stenhårt ute på de lokala marknaderna, men bakom kulisserna så samarbetar vi när det gäller produktutveckling, produktion, logistik och liknande.”, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Namnändringen genomfördes i mitten av mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094