23948sdkhjf

Wästbygg inleder byggnationen av Varbergs nya stadsdel

På uppdrag av Ventilo bygger nu Wästbygg en kontorsfastighet på 2 700 kvadratmeter. Projektet är en del av uppbyggnaden av det nya området längs Birger Svenssons väg, där bostäder, kontor och butiker ska ta form.
– Ventilo är en betydelsefull kund som vi för första gången fått förtroendet att arbeta åt, säger Christina Andersson, projektledare på Wästbygg till Building Supply.

Byggnaden är ritad av Wingårdhs och består av ett suterrängplan, tre våningar ovan mark samt en indragen fjärdevåning. Projektet är först ut i området längs Birger Svenssons väg, där en total förvandling kommer. Tre kvarter med cirka 145 bostäder, och 6 000 kvadratmeter butiker och kontor ska byggas mellan Vagabond och Monarkhuset under de närmaste åren.

Ordern är värd cirka 40 miljoner kronor för Wästbygg och lokalerna beräknas att stå klara i december i år. Fastigheten är projekterad för att klara certifiering enligt Green Building.

Ventilo, som är ett konsortium där några av Varbergs stora fastighetsägare ingår, har även tecknat hyresavtal med konsultföretaget ÅF.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078