23948sdkhjf

Stigande småhuspriser

Statistik från SCB visar en fortsatt uppåtgång för småhuspriserna.
Priserna på småhus steg med nästan 2 procent under första kvartalet 2015, jämfört med fjärde kvartalet 2014. På årsbasis, senaste kvartalet jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare, har priserna på småhus stigit med nästan 9 procent. Detta visar statistik från Statistiska centralbyrån.

Dalarna steg mest
Mellan de två senaste kvartalen redovisas stigande priser i 15 av Sveriges 21 län. Det län där priserna på småhus steg mest var Dalarnas län med 8 procent, följt av Västerbottens län med 6 procent. Sjunkande priser redovisas i 3 län. Den största prisnedgången redovisas i Gotlands län med 8 procent. I storstadsregionerna Stor-Stockholm, Stor-Göteborg och Stor-Malmö steg priserna mellan 2 och 4 procent.

Fördelat regionalt på län och årsbasis steg priserna i samtliga 21 län. Den största prisuppgången återfinns i Norrbottens län med 16 procent, följt av Östergötlands län med 14 procent. De lägsta prisuppgångarna återfinns i Kalmar och Blekinge län med 3 respektive 4 procent. I storstadsregionerna Stor-Göteborg, Stor-Malmö och Stor-Stockholm steg priserna mellan 7 och 11 procent.

Det genomsnittliga priset för en småhusfastighet i landet uppgick till nästan 2,6 miljoner kronor under första kvartalet 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093