23948sdkhjf

Framgångsrika Umia i ny satsning

Det snabbväxande service- och installationsföretaget fortsätter att expandera och söker nu 40 nya medarbetare till sin nya anläggning i Luleå.
– Det känns fantastiskt roligt att göra den här satsningen. Nu dammsuger vi marknaden på duktigt folk här i Luleå, och det går bra, säger Anders Rosengren, vd för Umia Nord AB, till Affärer i Norr.

Umia har på några år vuxit till att bli ett av Umeå-områdets starkaste installations- och serviceföretag med omkring 100 anställda och en omsättning på cirka 170 miljoner kronor. Nu genomför bolaget en liknande satsning i Luleå med målet att vara lika stora där inom fyra år.

– Vi har en plan, som innebär att vi inom tre år ska vara 100 personer i Luleå, säger Anders Rosengren till Affärer i norr.

En helhet
Umias grundare och delägare har alla lång erfarenhet inom olika specialistområden; Andreas Dunder, elteknik, Martin Hörnquist, fläktteknik, Hans Sjölander, rörteknik och André Ruuth, regler- och energiteknik.Grundtanken i bolaget, som startades 2010 är att alla tekniker är viktiga, men att inget är större än samarbete och slutresultat.

Verksamheten i Luleå drivs i ett systerbolag till Umia, Umia Nord AB, där Anders Rosengren är vd och delägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.472