23948sdkhjf

Familjebostäder satsar på ny boendeform

I parkeringshuset vid Lorensbergsteatern i Göteborg planerar nu fastighetsägaren för 200 hyresrätter som ska bli ett modernt kollektiv.
– Förhoppningen är att vi kan skapa möjligheter att träffas och göra saker tillsammans, säger Per-Henrik Hartmann, vd för Familjebostäder, till Göteborgs-Posten.

Den nya boendeformen kallas ”Bohem” och ska, genom att skapa gemensamma ytor som exempelvis vardagsrum, bidra till att människor möts över gränser som bland annat ålder.

– Vi ser framför oss att man kanske har gemensamma måltider och sådana saker, säger Per-Henrik Hartmann.

Tanken är att hyresrätterna ska bli relativt billiga, vilket ska lösas genom två olika lägenhetstyper och ett repetitivt sätt att bygga. Men än så länge har inga exakta hyror utformats.

Aktivitet i området
Familjebostäder planerar för ett öppet kvarter där besökare ska kunna promenera genom huset och parken. Fastighetsägarens förhoppning är att det i området även ska hållas konserter, finnas Foodtrucks med mera.

Projektet, som fortfarande är på idéstadiet, har presenterats för både Fastighetskontoret och stadsarkitekt Björn Siesjö som ställer sig positiva till idén. Men Björn Siesjö betonar att marken är attraktiv med många intressenter, vilket förmodligen kommer att leda till någon form av tävling för tomten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078