23948sdkhjf

Flerfaldig Gasell i rekonstruktion

Det är inte bristande efterfrågan som lett till att Karlstadsbaserade Grundels Fönstersystem brottas med ekonomiska problem. Tvärtom har företaget fått för mycket att göra.
Efter att Grundels Fönstersystem två år i rad, 2005-2006 utsetts till Gasell-vinnare i Värmland, nådde bolaget stora framgångar med sina miljövänliga fönsterlösningar. I slutet av 2011 tog nya ägare, en investerargrupp, Almi Invest samt banker, över som skulle sätta ytterligare fart på tillväxten. I stället har bolaget försatts i konkurs.

– Orsaken är en kombination av flera saker, säger advokat Henrik Nilsson som är utsedd till rekonstruktör, till nwt.

En av anledningarna till konkursen är att bolaget tog hem ett stort projekt i en upphandling som blev för stort för bolaget.

– Det tog för stora resurser och kvaliteten på produkterna eftersattes. Detta medförde ett moment 22, där kunden höll inne betalningar. Det är en kapacitetsfråga. Ligger man på max samtidigt som det är stopp i penningflödet är det klart att det påverkar likviditeten, säger Henrik Nilsson.

Ljusare framtid
Tidsfristen för rekonstruktionen går ut den 10 maj och därefter krävs ett nytt domstolsbeslut för att gå vidare. Men i nuläget är Henrik Nilsson positiv eftersom det finns flera intressenter som är bredda att gå in med nytt kapital.

Grundels Fönstersystem har sitt huvudkontor i Karlstad samt fabrik i Oxelösund. Sammanlagt har bolaget omkring 30 anställda och omsätter cirka 30 miljoner kronor. Verksamheten i företaget fortsätter tills vidare som vanligt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14