23948sdkhjf

Ytterligare bostäder och lokaler till Ultuna

Nu utökas Akademiska Hus och SLUs satsning på Ultuna Campus i Uppsala med 100 000 kvadratmeter nya lokaler och cirka 1500 bostäder.
Under de senaste åren har Akademiska Hus och SLU investerat drygt 3 miljarder kronor för att omvandla Campus Ultuna i Uppsala till en ledande kunskapsmiljö med toppmoderna lokaler. Nu höjs ribban ytterligare och i de nya utvecklingsplaner som tagits fram för området ingår möjligheter att bygga över 100 000 kvadratmeter nya lokaler och cirka 1500 bostäder.

– Ultuna har potential att bli något storslaget och unikt. Vi har redan byggt ett helt nytt campus åt SLU som håller högsta internationella klass. Samtidigt har vi fått loss många lokaler och mark som kan omvandlas till andra ändamål, säger Peter Bohman, regiondirektör på Akademiska Hus region Uppsala, i ett pressmeddelande.

Först ut i satsningen med att öppna upp campus för andra verksamheter är ett företagshotell i anslutning till SLU:s verksamheter. Arbetet med att färdigställa hotellet är i full gång och den första hyresgästen flyttar in i de nya lokalerna i januari nästa år. På området planeras också en företagspark och en omfattande utbyggnad av bostäder som kommer att göra Ultuna till en levande mötesplats under dygnets alla timmar.

Förutom SLU finns i dagsläget Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) på området. Nyligen tecknade Akademiska Hus också avtal med Växa Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109