23948sdkhjf

Arkitektsamarbete kring Helsingborgs Lasarett

BSK Arkitekter ansvarar tillsammans med FOJAB arkitekter för den stora omvandlingen av Helsingborgs Lasaretts nya huvudbyggnad.
– Det är ett stort ansvar och väldigt inspirerande att bygga om en så viktig och välkänd byggnad i Helsingborg. Ombyggnad med verksamhet i drift är något av det mest komplexa man kan ta sig an, säger Anna Hjort, uppdragsansvarig arkitekt på FOJAB arkitekter, i ett pressmeddelande.

Erfarenhet och kunskap ledde till kontrakt
Uppdraget är ett resultat av BSK:s och FOJABs överenskommelse om samverkan på vårdbyggnadsmarknaden i södra Sverige och just nu pågår projektering för sjukhusets östra flygel. Det är första steget i en stor omvandling av hela huvudblocket av lasarettet med sin karakteristiska kryssform. Förutom de interna funktionerna kommer även bland annat fasader, lågdelar och ytterligare flyglar att.

– Vårt framgångskoncept är att vi tillsammans har en lång erfarenhet av stora, komplexa projekt, i kombination med att vi vet hur man bygger väl fungerande arbetsplatser och skapar läkande miljöer. Det är anledningen till att Region Skåne ger oss förtroendet att utveckla framtidens vård, säger Anna Bergström, vice vd på BSK Arkitekter.

Helsingborgs Lasarett ska i och med omvandlingen utvecklas för att kunna motsvara framtidens krav på moderna vårdavdelningar och behandlingsmetoder. Ombyggnaden av lasarettet beräknas kosta cikra 4,5 miljarder och sjukhuset planeras stå helt klart 2022.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078