23948sdkhjf

Malmö Live-kvarter klart

Tengbom arkitekter har haft en viktig roll i utformningen av det nya kulturkvarteret, som byggts av Skanska.
– Det här blir stans nya sociala och kulturella mötesplats och det känns jätteroligt att vi har haft en så viktig roll i projektet, säger Magnus Nilsson, kontorschef på Tengbom Malmö, i ett pressmeddelande.

År 2011 tilldelades arkitektkontoret Tengbom uppdraget av Skanska att göra bygghandlingsprojekteringen för konserthuset, kongressanläggningen och hotellet i Malmö Live. Tengboms djupgående erfarenhet från exempelvis Göteborgsoperan har varit en viktig tillgång i projektet då ambitionen är att Malmö Lives nya konsertsalong akustiskt ska bli norra Europas bästa.

Tengbom har även ritat restaurangkoncepten Eatery Social Taqueria på entréplanet och Kitchen & Table i hotellets skybar på uppdrag av Nordic Choice.

Bro mellan gammalt och nytt
Konsert-, kongress- och hotellanläggningen byggs vid Neptuniparken och är resultatet av en vunnen markanvisningstävling av Schmidt Hammer Lassen arkitekter och Skanska. Kvarteret innehåller även bostäder och förbinder stadens gamla och nya delar. Tengbom har samarbetat med Schmidt Hammer Lassen som är ansvariga gestaltningsarkitekter i projektet.

Den 2 maj öppnar Malmö Live, hotellet, kongressen och restaurangerna. Kvarteret som kulturmötesplats invigs 4 juni. Den 28–30 augusti inleds den första konsertsäsongen med en premiärhelg i konserthuset.

Fakta Malmö Live

Yta
Malmö Live totalt: 56 000 kvm fördelat på
Kongress: 8 000 kvm
Hotell: 21 000 kvm
Konserthust: 17 000 kvm
Parkering, källare: 10 000 kvm

Bostäder: 15 000 kvm
Kontor: 12 000 kvm

Byggtid
Byggstart: juni 2012
Planerad öppning: 2 maj 2015
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11