23948sdkhjf

Ytterligare steg i förverkligandet av Nya Södertälje Sjukhus

Nu förverkligas Nya Södertälje Sjukhus, en ny- och ombyggnation för dagens och framtidens vård. BSK Arkitekter har uppdraget att utveckla sjukhuset och är nu inne i den sista projekteringsfasen.
– Planeringen av Nya Södertälje Sjukhus har pågått under lång tid och engagerat många människor från vården, byggherren och kommunen så det är väldigt roligt att se hur projektet nu blir fysisk verklighet, säger Anna Bergström, på BSK Arkitekter.

Bygger för framtiden
Arbetet med Nya Södertälje Sjukhus påbörjades 2013 då BSK Arkitekter utvecklade och optimerade programmet, och nu är man mitt i framtagandet av bygghandlingar tillsammans med Skanska. Det är ett komplext projekt som både ska resultera i en modern arbetsplats för vårdpersonalen och till en läkande vårdmiljö för patienterna

– Vårt mål är att skapa en byggnad som är rustad för framtiden. Vi har arbetat mycket med att optimera flödena i sjukhuset och placera teknisk infrastruktur så att den inte låser framtida förändringar, säger Anna Bergström på BSK Arkitekter.

Nya Södertälje Sjukhus är en av de strategiska investeringar som Stockholms läns landsting gör för att utveckla länets akutsjukhus. Processen har tagit lång tid och involverat många intressenter som politiker, hyresgäster och kommunen och mångas vardag påverkas av bygget. Byggnaden, som beräknas stå klar 2018, har planerats och projekterats för att kunna uppfylla klassificeringen Miljöbyggnad Guld.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078