23948sdkhjf

Coromatic köper Christian Berg

Coromatic har förvärvat det danska kyl- och ventilationsföretaget Christian Berg.
Genom förvärvet utökar Coromatic både sin närvaro och kompetens på den danska marknaden med 40 procent. Det framgår av ett pressmeddelande från Coromatic.

– Christian Bergs expertkompetens i kombination med deras starka varumärke, adderar stort värde till vår verksamhet och våra kunder i Danmark. Med Christan Bergs erfarna team kan vi tillhandahålla ett ännu bättre erbjudande inom ramen för kyla och ventilation för våra danska kunder, kommenterar Anders Tollsten, koncernchef på Coromatic Group.

Christian Berg har drygt 40 anställda och hade 2014 en omsättning på 60 miljoner danska kronor. Köpet av Christian Berg är det andra större förvärvet som Coromatic genomfört i Danmark under den senaste 18-månadersperioden. Under 2013 förvärvades även specialisten på reservkraft, Artek Teknik med 60 anställda.

– Affären är ett led i vår strategi att stärka vår kompetens på den danska marknaden för att kunna erbjuda ännu bättre helhetslösningar för verksamhetskritisk infrastruktur. Dessutom förstärker vi vår serviceorganisation med en ännu bättre geografisk spridning i Danmark, avslutar Anders Tollsten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078