23948sdkhjf

Framgångsrikt år för Andersson Company

Positiv utveckling och resultat under 2014 för hela koncernen.
Andersson Company Byggnads redovisar en omsättning för 2014 som ökat med 32 procent, jämfört med året innan, till 236 miljoner. Bolagets resultat har mer än fördubblats från 5,6 miljoner till 11,3 miljoner.

Building Supply har utan framgång försökt att nå Andersson Company, men bolaget skriver i en kommentar att ”Byggbolagets verksamhet har varit lyckosam. Kraftig ökad orderingång har medfört ökad omsättning med 57 Mkr och 5,7 Mkr i högre resultat för skatt. Nyanställningar har skett för att klara den ökade produktionen.”

Omsättningen för koncernens fastighetsbolag ökade med mer än 220 procent till cirka 204 miljoner med en vinstmarginal på 25 procent. Ökningen beror huvudsakligen på större transaktioner med Brf-lägenheter och fastigheter.

För koncernen som helhet fördubblades nästan omsättning och resultat till 445 miljoner respektive 61 miljoner, jämfört med föregående år.

Andersson Company
Andersson Company är en familjeägd koncern som 1986 startade som ett mindre familjeföretag. Andersson Company i Stockholm AB är moderbolaget i koncernen med helägda dotterbolagen Andersson Company Byggnads AB, Andersson Company Fastighets AB samt Hotell Arkad i Västerås. Sedan 2000 har verksamheterna expanderat kraftigt, inte minst inom byggsektorn. Från att tidigare enbart arbeta med externa uppdragsgivare har byggbolaget i ökande grad satsat mer på byggprojekt i egen regi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063